Jön a Traffipax erdő. Mire megy ki a játék ?
19 máj. 2015

Jön a Traffipax erdő. Mire megy ki a játék ?

Az alábbi cikk, amely nagyobb forrásokból származik, egy látszólagos biztonságunkért hozott intézkedéseket és egy nem mindenki számára felismerhető rendszer kiépítést mutatja. Az egész cikket elolvasva láthatjuk azt, amit akarnak hogy lássunk a megfigyelő rendszer kapcsán. A szövegkiemeléseket egy szerkesztő különböző okokból alkalmazhat, ebbe most nem megyünk bele. Ebben ez esetben a vastaggal szedett mondatok egy rendszer (itt nem a sebességmérésre utalok) ki építését fogják körvonalazni-Szerkesztő

Forrás: Vezess.hu
Az eddigieknél több gyorshajtót, részeg sofőrt, és a biztonsági övet be nem kapcsoló autóst csípne nyakon a rendőrség – közölte a Vezess.hu-val az ORFK. A tervek szerint a korábbiaknál nagyobb erőkkel lépnek fel 2013-tól a legtöbb sérülést és halálesetet okozó szabályszegők ellen, ennek érdekében három területen szélesítik az ellenőrzést és a bírságolást.

1, Több autóst akarnak megállítani

Először is az egyik legfontosabb feladatának tartja a rendőrség a közúti ellenőrzések fokozását és azok hatékonyságának növelését. A fokozás világos: az eddigieknél több autóst akar majd megállítani az utakon az ORFK állománya.

2, Milliárdokból traffipax-erdőt telepítenek

A második irány a jelenleginél jóval sűrűbb sebesség ellenőrzés. Az ORFK szóhasználata szerint a “közutak három fő gyilkosa” ellen (lásd a cikk elejét) a másik fő eszköznek a fix sebességmérők hálózatának bővítését nevezték. A Vezess.hu-nak küldött levélben a rendőrség azt írja, hogy a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően kívánja egyre nagyobb mértékben alkalmazni az emberi erőt nem igénylő automata eszközöket.

Hogy pontosan mikor és mennyi új traffipaxot telepítenének, azzal kapcsolatban szűkszavú az ORFK, azt viszont elárulta kérdésünkre a rendőrség, hogy a minapi sajtóhíreknél is magasabb összeget, összesen 12,5 milliárd forintot szán az új traffik, és egy idehaza teljesen új járműellenőrző rendszer kiépítésére.

Európa eddigi leghosszabb szakaszos sebesség-ellenőrző rendszerét Ausztriában telepítették, ideiglenesen, egy felújítás alatt álló autópályán. 13 km hosszan mérte a járműveket
A 12,5 milliárd forint hatalmas összeg, ha csak a felét szánják sebességmérőkre, már az is akár több ezer új traffipaxot jelenthet a hazai utakon a jelenleg használt készülékeken felül.
3, Jön az átlagsebesség-mérés

A fenti, hagyományosnak mondható módszerek mellett egy egészen új sebesség-ellenőrző rendszerrel is meg kell majd barátkozni a magyar autósoknak. Mint az ORFK-tól megtudtuk, jelenleg felmérést végeznek annak érdekében, hogy bevezethessék a Magyarországon eddig még nem alkalmazott, úgynevezett “section control” (máshol section speed control) rendszert.

Ennek lényege, hogy egy adott útszakasz több pontján – de az elején és a végén biztosan -, járműazonosító és egyben sebességmérő műszereket szerelnek majd fel az utak fölé. Ezek azonosítják a járműveket, folyamatosan mérik a sebességüket, és a szakasz végén átlagsebességet számolnak.

Jelenleg ráhagyással mérnek a traffipaxok az autópályán. Nagy kérdés, hogy átlagsebesség-mérés esetén jön-e bírság 131 km/órás átlag után

Ha ez az átlagsebesség több az adott úton megengedettnél, akkor a rendszer automatikusan eljárást indít a gyorshajtó ellen. A bizonyítékok adottak: megvan a sebesség, a rendszám, a fotók stb., és természetesen a jármű üzembentartójának adatait is ismeri a hatóság. A projekt hazai költségvetési és uniós forrásból, a Kohéziós Alap és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg várhatóan 2015. márciusáig.

Powered by: websos.biz
Később bérelnél autót? 
Van egy
szuper
ajánlatom!!! 
Amennyiben teherautót szeretnél bérelni, de nem most hanem később...
Amennyiben komolyan gondolod és szeretnél egy jó ajánlatot! 
Hívj fel most és elmondom miben tudok segíteni!