Terhelhetőség kontra térfogat bérautó választásánál
25 aug. 2015

Terhelhetőség kontra térfogat bérautó választásánál

Teherautóbérlés

Kezdjük pár fogalom tisztázásával

  • Furgon:  A furgon olyan kisteherautó, amelynél nem külön alvázon van felépítmény, hanem a vezetőfülkével együtt került kialakításra a raktér. Mindössze csak egy térelválasztó fal különíti el a rakteret a vezetőfülkétől

A felépítményes teherautó alatt olyat értünk, mint

  • Platós: Amikor egy alvázas járművön csak egy sík rakodófelület és oldalajtók vannak, így a rakodható magasság viszonylag korlátlan.
  • Platós-ponyvás: Itt is alvázas teherautón van a sík rakodófelület és az oldalajtók, de a rakodható magasság már korlátozott, a ponyvasátor méretei miatt.
  • Platós-dobozos: Ebben az esetben is alvázas tehergépkocsira van szerelve egy sík rakodófelület, amit itt már egy kocka, vagy téglatest alakú alumínium doboz vesz körbe.

Ezek az autók is vezethetők B kategóriás jogosítvánnyal. A használatuk kicsit több odafigyelést igényel.

Itt azonban belép a nálunk érdeklődő legtöbb bérlőnél fellépő ellentétes igény.

Terhelhetőség kontra térfogat.

Sok bérlő kéri, hogy minél nagyobb legyen a bérelhető teherautó. Ezek a kisteherautók ennek a kívánalomnak megfelelnek: 18-20m3.  Az is igény a bérlésénél, hogy legalább 1,5 tonna teherbírású legyen. Itt már a 2 igény üti egymást. A nagy térfogat több anyag. A több anyag, nagyobb tömeget eredményez.

Ilyenkor néhány Bérlő tovább keresi a megfelelő bérautót, és ha valaki – aki nagyon el akarja adni- azt, mondja: hogy az ő autója ennyi és ennyi.  Lehet, hogy inkább az illúziót fogja választani. Legyen mindig körültekintő. Két azonos vagy majdnem azonos méretű kisteherautó esetén nem lehet sokkal könnyebb egyik a másiknál.

A nyugati országokban igencsak szeretik a túlsúlyos kisteherautókat büntetni.

Megtörtént esemény

Így járt az egyik ügyfelünk is. Egy nagy cégtől bérelt emelőhátfalas autót, amiről a cég munkatársa azt állította, hogy 2,400kg. Ügyfelünk kiszámította, hogy 1T lesz a tömeg, amit belerak és akkor pont belül van a 3,5T-ban. Drezdánál a Német hatóság lemérte az autójukat és kiderült, hogy az autó öntömege 2950 kg volt. Mibe kerül ez?  120 Euróba és egy pluszút Drezdába Budapestről.

Legyenek hát körültekintőek az autók tömegét illetően.

Powered by: websos.biz
Később bérelnél autót? 
Van egy
szuper
ajánlatom!!! 
Amennyiben teherautót szeretnél bérelni, de nem most hanem később...
Amennyiben komolyan gondolod és szeretnél egy jó ajánlatot! 
Hívj fel most és elmondom miben tudok segíteni!