A kisteherautó bérlés feltételei és legfontosabb tudnivalói

Így működünk mi: alapvető szabályok és más fontos információk a kölcsönzéssel kapcsolatban.

Mi az igényes emberek sikeréért dolgozunk! Azokért, akik nem tesznek egyenlőségjelet az alma és a körte közé. Azokért, akik meglátják, értik és érzik a különbséget a silány, a középszerű és a minőségi között.

Sosem elégszünk meg a középszerűvel. Mikor belefogtunk ebbe a vállalkozásba, olyan teherautót kerestünk és találtunk, amely a célszerűségen túl valami többet, igazi minőséget és esztétikát is képvisel. Ez a Ford Transit.

Meggyőződésünk, hogy Ön a legjobbat érdemli akkor is, amikor kisteherautót bérel, ezért kizárólag új autókat vásárolunk. Modern és kényelmes kisteherautóink legtöbb előnye a tartós használatban, vagy akár az országokon át tervezett, hosszabb utakon mutatkozik meg

Nem kötünk kompromisszumokat a minőség terén sem, ezért a szervizek, a napi karbantartás során is az autók gyártáskori állapotát tekintjük etalonnak.

 

A kisteherautó bérlés alapvető feltételei:

 • Aláírási címpéldány (aláírás minta),
 • Meghatalmazás, ha nem a bejegyzett képviselő (aláíró) fog szerződni személyesen (kérésre biankó meghatalmazást adunk),
 • Cégkivonatra NEM lesz szükség, mivel elérjük a Bisnode naprakész céginformációs adatbázisát,
 • A szerződő személyazonosító okmányai (érvényes személyi igazolvány, lakcímkártya, vagy ezekkel egyenértékű okmány),
 • Cégbélyegző (lehetőség szerint),
 • Bérleti díj (átutalással, készpénzben, bankkártyával teljesíthető),
 • Óvadék, kaució (készpénzben, de szükség esetén átutalással is teljesíthető).
 • Legalább 25 éves életkor (21 és 25 éves kor között felár ellenében lehetséges a bérlés),
 • Személyazonosító okmányok (érvényes személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, vagy ezekkel egyenértékű okmány),
 • Ha a bérlő maga vezeti a járművet: “B”-kategóriára érvényes vezetői engedély,
 • Ha a bérlő maga vezeti a járművet: vezetésre való fizikai alkalmasság a bérlés idején (alkoholos befolyástól mentes, kipihent, stb.),
 • Bérleti díj (átutalással, készpénzben, bankkártyával teljesíthető),
 • Óvadék, kaució (készpénzben, de szükség esetén átutalással is teljesíthető).
 • Legalább 25 éves életkor (21 és 25 éves kor között felár ellenében lehetséges a bérlés)
 • A járművezető(k) személyazonosító okmányai (érvényes személyi igazolvány, lakcímkártya, vagy ezekkel egyenértékű okmány)
 • A járművezető(k) legalább 2 éve megszerzett, érvényes “B”-kategóriájú vezetői engedélye(i)
 • Jármű vezetésre való fizikai alkalmasság a bérlés idején (alkoholos befolyástól mentes, kipihent, stb.)

A kisteherautó bérlés szabályai és alapvető keretei:

NEM TESZÜNK KÜLÖNBSÉGET “KIS” és “NAGY” BÉRLET KÖZÖTT

Minden esetben, vagyis már egy napos bérlet esetén is egyedi bérleti díjat kalkulálunk a szükséges jármű, a bérlet időtartama, a tervezett út hossza és -útvonala (stb.) figyelembevételével. Ezen a módon tudjuk biztosítani, hogy Ön az adott projektre a legkedvezőbb árat kapja meg, amit csak adni tudunk.

Az óvadék (kaució) mértéke: 150-250.000 Ft (a konkrét összeget az árajánlat tartalmazza majd)

AZ AUTÓT ÜZEMANYAGGAL FELTÖLTVE ADJUK ÁT

A bérlet lezárásával ugyanígy kell visszahoznia, ellenkező esetben az ezzel kapcsolatos költségeket áthárítjuk, ill. a hátrahagyott pénzügyi biztosítékból (óvadék, kaució) rendezzük. Kérjük, mielőtt visszahozná a járművet, a telephely környékén található töltőállomások bármelyikén (légvonalban 1 km -en belül 5 töltőállomás áll rendelkezésére) tankolja meg diesel üzemanyaggal!

KISTEHERAUTÓINKAT KÍVÜL-BELÜL TISZTÁN ADJUK ÁT

A bérlet végén Önnek ugyanígy kell visszahoznia. Ennek hiányában a teljes takarításért átlagos szennyezettség esetén 3 700 Ft +ÁFA – 5.200 Ft +ÁFA összeget számlázunk ki. Amennyiben egy szennyeződés jellegéből adódóan csak nagy erőfeszítéssel, vagy egyáltalán nem tisztítható, a kárt annak mértéke szerint, külön tételként kell megtérítenie. A többlet költségek elkerülése érdekében is kérjük, vigyázzon a jármű épségére!

A KÖLCSÖNZÉS KAPCSÁN BÉRLETI SZERZŐDÉS KÉSZÜL

A bérlet kereteinek egyértelmű lefektetése érdekében minden egyes bérlethez külön bérleti szerződés készül, amelyben pontról-pontra rögzítjük az adott bérlés sarkalatos jellemzőit és a feltételeket. A bérleti szerződés mellékletét képezik a járműről készült fotók, valamint egy átadás/átvételi állapotlap, amelyen az olyan fontos részleteket, mint például a kilométeróra állása, a bérlés tényleges kezdési és záró időpontja, az autó esetleges sérülései (stb.) rögzítjük. 

Kisteherautó, furgon bérlés Budapest IX. kerület | NEO Rent Kft. logó

CASCO BIZTOSÍTÁS ÖNRÉSZE

A kötelező biztosítás megléte a közlekedés alapvető feltétele, amely jótáll a javítás költségeiért, amikor Önnek okoznak kárt. Amikor azonban Ön (a bérlő) a károkozó, vagy a károkozó személye nem állapítható meg, a CASCO biztosítás nyújt fedezetet. Sajnos, jelenleg nem lehetséges hazánkban 0 Ft önrésszel CASCO biztosítást kötni, így az önrész erejéig a bérlőnek kell állnia a kár helyreállítását. Kisteherautóink CASCO biztosításának önrésze autónként eltérő (150.000 – 250.000 Ft), illetve lopáskár esetén a jármű aktuális értékének 10% -a.

KOCKÁZATELEMZÉS

Minden velünk kapcsolatba kerülő jogi személyiséget (vállalkozást, egyesületet, stb.) a Bisnode / Dun&Bradstreet naprakész céginformációs adatbázisaiban ellenőrzünk a szerződéskötés előtt. Amennyiben az aktuális céginformációk és a szervezet múltbeli ténykedése alapján úgy ítéljük meg, hogy az együttműködés jelentős kockázatot jelent(het) számunkra, fenntartjuk a jogot, hogy a bérbeadást megtagadjuk.

A BÉRLŐ FELELŐSSÉGE

A bérlő teljes felelősséget visel a bérlet időtartama alatt a bérelt kisteherautóban keletkező károkért, a szállított rakományért és annak épségéért, valamint az elkövetett szabálysértésekért, bűncselekményekért. Fontos tudnia, hogy hatósági megkeresésekre, törvényi kötelezésre válaszul a (szabálysértő, bűncselekményt elkövető) bérlő egyes adatait és személyes adatait szükséges mértékben ki kell adnunk, illetve pótdíjazási ügyekben a fizetési felszólítást kiállító szervezetnek is továbbítjuk.

KISTEHERAUTÓ BÉRLÉS KIZÁRÓLAG EURÓPA TERÜLETÉN

Alapesetben a CASCO biztosítás kizárólag Európában érvényes, amely ebben az összefüggésben földrajzilag értendő, vagyis a volt Szovjetunió utódállamainak ázsiai területére és Törökország ázsiai területére a biztosítási védelem nem terjed ki! Ezen felül lehetnek olyan (például: politikailag bizonytalan) övezetek, ahol a biztosító nem vállal felelősséget. Ezért amennyiben autónkkal külföldi utazást tervez, minden esetben előzetes egyeztetés szükséges az érinteni szándékozott országok tekintetében!

JÁRMŰVEINKBEN TILOS A DOHÁNYZÁS!

Bérlőink kényelme érdekében arra törekszünk, hogy autóink mindig és minden tekintetben újszerű állapotban fussanak. A kárpitokba ivódó füstszag, a nyílt láng okozta esetleges sérülések, a lehulló hamu / pernye, nem csak a kisteherautók általános állapotát, de a későbbi utazók komfortérzetét is rontja. Éppen ezért a nemdohányzó használat a bérlés alapvető feltétele. Kérjük, csak abban az esetben válasszon bennünket, ha Önnek, illetve a jármű használói számára ez nem jelent kényelmetlenséget és túlzott korlátozást!

NYOMKÖVETŐ, TELEMETRIA AZ AUTÓKBAN

Minden járművünkben GPS-alapú nyomkövető készülék működik, mely vagyonvédelmi célból folyamatosan rögzíti az autó aktuális földrajzi helyzetét és állapotát (pl. fordulatszám, sebesség, stb.). Nincs szándékunk megfigyelni sem Önt, sem más bérlőnket, de kérjük, vegye figyelembe a jármű használata során, hogy az eszköz az internetre csatlakozik, rögzíti és tárolja az Ön által bejárt útvonalat, valamint egyes vezetési jellemzőit, melyek személyes adatnak minősül(het)nek.

AZ ALAPSZOLGÁLTATÁSON TÚL

A működésünk során igyekszünk bérlőink számára kényelmes, számunkra pedig hatékony és fenntartható kereteket kialakítani. Ennek ellenére előfordulhat, hogy Ön a szokásostól eltérő feltételekkel szeretné a kisteherautó bérlést lebonyolítani. A jármű üzleti órákon túli átadása-átvétele, a kisteherautó kiszállítása vagy nem a telephelyen történő leadása, az óvadék (kaució) átutalással történő mozgatása, sofőr vagy rakodó biztosítása (stb.) minden esetben kellő egyeztetés mellett, illetve -azt követően, feláras szolgáltatásként lehetségesek. 

PARKOLÁS A BÉRLÉS ALATT TELEPHELYÜNKÖN

Az aktuális szabad kapacitás függvényében autóját a bérlés idejére zárt telephelyünkön is hagyhatja. A telephely udvarát kerítés, távirányítású kapu, valamint nagy felbontású képet rögzítő kamerák védik, így az autója jóval nagyobb biztonságban lesz, mintha a nyílt utcán parkolna. Önnek a bérlés idejére hátrahagyott autója után természetesen nem kell tárolási díjat fizetnie.

A JÁRMŰBE SZERELT TELEMETRIA KORLÁTOZÁSA

A beépített nyomkövető készülék(ek) működése és -folyamatos adatkommunikációja a bérlet alapvető feltétele, ezért azt, vagy azokat a bérlő nem korlátozhatja. Amennyiben a korlátozásra mégis sor kerül (pl. mélygarázsban, alagútban), köteles minket haladéktalanul tájékoztatni a korlátozás körülményeiről és várható időtartamáról, illetve köteles a nyomkövető korlátozását mielőbb megszüntetni.

AZONNALI ÉRTESÍTÉS RENDKÍVÜLI ESEMÉNY ESETÉN

Rendkívüli esemény (baleset, autólopás, stb.), vagy a jármű műszaki hibája esetén a bérlő nem intézkedhet önállóan, kérjük haladéktalanul értesítsen bennünket (a szerződésben megadott vész-telefonszámokon)! Ön, mint bérlőnk a bérlet időtartama alatt jogosult az autót korlátozás nélkül használni, mi pedig e jogának a legteljesebb figyelembevételével igyekszünk a legjobb megoldást megtalálni!

Hol talál meg bennünket?

A legjobb helyen vagyunk! A Soroksári úton Észak felé percek alatt elérhető Csepel, a Rákóczi hídon áthajtva pedig az M1, M6, M7 autópályák, valamint az 1-es, 6-os és 7-es főutak. A pesti rakparton, vagy a Könyves Kálmán / Hungária körúton haladva gyorsan elérhető a belváros, az M5, és az M3 autópálya, az M2 autóút, vagy akár Óbuda. Dél felé karnyújtásnyira található a XXIII. kerület, a Gubacsi híd, illetve a Helsinki út / Ócsai úton át az M0 körgyűrű.

NEO Rent | Újszerű Ford Transit kisteherautók bérbeadása igényes Ügyfeleknek a Lurdy Ház, a Rákóczi (Lágymányosi) híd, a Határ út és a csepeli lehajtó közelében.

Telephelyünk címe: 1095 Budapest, Soroksári út 158/C (volt FÉG fegyvergyár területén)