Kisteherautó bérlés lépésről-lépésre

Kisteherautó kölcsönzés korrekt keretek között: 5 fontos kérdés – 5 egyszerű lépés 

Az 5 legfontosabb kérdés a kisteherautó bérlés előtt:

0. LÉPÉS: GONDOLJA ÁT ALAPOSAN A TERVEZETT SZÁLLÍTÁST!

Közös érdekünk, hogy Ön a lehető legjobb megoldást találja meg a szállításhoz! Nem egy olyan kisteherautót, amely “éppen csak megfelel” a céljaira, nem egy olyat, amely “végülis, elvisz és remélhetőleg vissza is hoz“, sokkal inkább olyat, amely a kellő méretben, biztonsággal, kényelemmel, igazi élményt adva szolgálja Önt. Jó hír, hogy Önnek nem kell új utakat törnie! A legjobb megoldás érdekében mindössze néhány egyszerű kérdést kell tisztáznia, lehetőleg még mielőtt ajánlatot kér a kisteherautó bérlésre. Ebben és ezt követően is segítünk Önnek, hogy lépésről-lépésre haladjon a bérlés során:

AZ ELSŐ KÉRDÉS: A SZÜKSÉGES RAKTÉR MÉRETE

Lehetséges, hogy Ön nem tudja kapásból megmondani azt, hogy a szállításhoz konkrétan milyen és mekkora autóra van szüksége. De erre nincs is szükség! Azonban Önnél jobban senki sem tudja azt, hogy mit szeretne szállítani, ez a tudás pedig többnyire elegendő is a legideálisabb raktér méret megtalálásához. Gondolja át (akár mérje le egy mérőszalaggal), hogy a szállítandó holmi mekkora helyet foglal! Ha túl magas, vajon le lehet fektetni? Lehet rá pakolni? Mekkora a súlya? Néhány perc tervezés, számolás után látni fogja, hogy a szállítandó rakomány összesen (legalább) mekkora helyen fér el és mekkora súlyt képvisel (mellékesen még azt is, hány főre lesz szükség a pakoláshoz).

MÁSODIK KÉRDÉS: A KISTEHERAUTÓ MÉRETE

A kisteherautó mérete alapvetően a raktér méretéből adódik, de lehetnek olyan, fontos szempontok, amelyek alapján az alapvetések újragondolhatók. Ilyen fontos szempont lehet a rakodási helyszín és annak körülményei. Ha Ön mélygarázsból és/vagy mélygarázsba szeretne szállítani, a jármű magassági mérete erősen korlátozott (még az is lehet, hogy emiatt egy, az ideálisnál kisebb autót kell bérelnie és kétszer kell fordulnia).

A rakodás helyszínére való ki és behajtás is korlátozó tényező lehet; például egy szűk, vagy éppen alacsony kapu esetleg lehetetlenné teszi, hogy egy termetes furgonnal hajtson be, emiatt pedig kénytelen lenne mindent ölben behordani. Ez utóbbi persze legtöbbször megoldható, de a pakolás időtartama rendkívüli módon elhúzódhat, a felesleges fáradságot ne is említsük. Tehát, a feladat az, hogy alaposan tájékozódjon a rakodási helyszínekkel kapcsolatban és ha kétség merül fel, inkább mindent mérjen le pontosan!

HARMADIK KÉRDÉS: A BÉRLÉS IDŐTARTAMA

Jellemzően egynapos bérleti egységekkel dolgozunk, de más konstrukció is működhet szükség esetén. Bevett gyakorlat például ha reggel 8 órakor veszi át az autót, másnap reggel 8-ra kell visszahoznia. Amikor a tervezési fázisban meghatározza a bérlés időtartamát, vegye figyelembe a rakodásokra fordítandó összes időt, a közlekedés időigényét, valamint számolja bele a kisteherautó visszaadása előtti feltankolás és takarítás idejét is a bérlet végén! Vigyázat, csúcsforgalomban hatványozottan lassú lehet a haladás, míg például vasárnap délelőtt még a főváros is élhető! Tipp: vannak kiváló útvonaltervező programok, amelyek még az esetleges útfelbontások, forgalomelterelések miatti időveszteséggel is előre számolnak. Javasoljuk, ha csak lehetőség van rá, mindig kalkuláljon némi ráhagyással, hiszen egyetlen váratlan helyzet is felboríthatja a túl szigorú ütemtervet, ami felesleges idegeskedéshez, kapkodáshoz és hibákhoz vezethet.

Ezt követően már csak azt kell kigondolnia, hogy mikor indulna neki (mikor kezdené a bérlést) és mikor hozná vissza az autót: ezt a két dátumot (lehetőleg óra pontossággal) kell beírnia az árajánlatkérésbe.

A NEGYEDIK KÉRDÉS: A TÁVOLSÁG, AMIT MEGTENNI SZÁNDÉKOZIK

A kisteherautóval kapcsolatos költségek egy része (pl. a biztosítási díj) független a futásteljesítménytől, de a legtöbb fenntartási költség nagyon is összefügg azzal. Az autóra vonatkozó garancia, a szerviz-intervallumok megtett kilométerre szólnak, az alkatrészek, mint például a fékbetét, vagy a gumiköpenyek a futás függvényében használódnak el. Így természetesen a bérlet során megtett távolságnak is költsége, ára van: aki 1.000 km-t autózik, nem fizethet ugyanannyit, mint az, aki mindössze 100 km -t tesz meg egy nap alatt. Ezért célszerű minél pontosabban, előre kiszámolni a távolságot, amit szeretne megtenni az autóval, az árajánlatot pedig ennek figyelembevételével állítjuk össze.

ÖTÖDIK KÉRDÉS: ÚTJA SORÁN ÉRINT MAJD KÜLFÖLDI ORSZÁGOKAT?

Valószínűleg ez az eddigi legkönnyebb kérdés. 🙂 Ha “igen” a válasz, gondolja át az optimális útvonalat és az ajánlatkérésben írja meg az út során érintendő országokat, vagy egyszerűen a külföldi úticélt (ha kitérők nélkül szándékozik haladni) Nincs semmi kifogásunk azzal kapcsolatban, ha külföldre, vagy külföldről szállít, hiszen modern kisteherautóink legtöbb előnye például az országokon át tervezett, hosszabb utakon mutatkozik meg. Ellenben lehetnek olyan szempontok (pl. biztosítási kockázat, környezetvédelmi korlátozások), amit az Ön érdekében is ellenőrizni szeretnénk az árajánlat kiadása során.

VAN KÉRDÉSE, KÉRÉSE A BÉRLÉSSEL KAPCSOLATBAN?

Ha igen, írja meg ezt is az ajánlatkérésében! Általában véve is igaz, ha kérdése van, bizonytalan bármiben a bérléssel kapcsolatban, segítségre van szüksége a tervezés során, jelezze felénk (akár emailben, akár telefonon), nagyon szívesen segítünk Önnek! A legkülönfélébb holmikat szállítják és szállították eddig is teherautóinkkal, így folyton gyűlik a tapasztalat, amit örömmel megosztunk Önnel, ha igényt tart rá!

Kisteherautó bérlés ÖT lépésben:

1. KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT!

Kérjen árajánlatot emailben vagy űrlapon keresztül! Telefonon szívesen egyeztetünk Önnel, de árajánlatot kizárólag írásban adunk! Ez a szabály az Ön érdekét szolgálja: amennyiben leírja a bérléssel kapcsolatos adatait, kisebb az esélye az elírásokból eredő félreértéseknek, szemben a telefonon való diktálással. Továbbá, könnyebb írásban egy minden részletre kiterjedő, precízen kiszámolt árajánlatot adnunk, amit később, nyugodt körülmények között gondolhat át. Folyamatosan adunk ki árajánlatokat, így a korábbi ajánlatok, azok érvényességének vizsgálata és a naptár használata nélkül nem is tudnánk olyan választ adni, amelyre valóban építhet. Az ajánlatkérés beküldése után a lehető leghamarabb (lehetőleg azonnal, de maximum 1.5 munkanapon belül) választ, illetve árajánlatot küldünk! (email címünket és egyéb adatainkat ide kattintva találja meg)

TIPP: Ahhoz, hogy valóban a legjobb megoldást válassza ki, kérjen árajánlatot minél több, alkalmas helyen található kisteherautó kölcsönző vállalkozástól! Hogy hiteles képet kapjon az adott cégről, feltétlenül olvassa át az interneten (a szolgáltatótól független oldalon, pl. Google Térkép) közzétett ügyfél véleményeket is!

Bennünket is ellenőrizhet a Google felületén (ha ide kattint, azonnal a nyilvános ügyfél véleményekhez navigálhat), vagy például céginformációs oldalon.

 

2. ELKÜLDJÜK ÖNNEK AJÁNLATUNKAT

Kérésére egy alapos, minden fontos részletre kiterjedő árajánlatot küldünk Önnek!

Előre elnézését kérjük az anyag terjedelmét illetően! Közös érdekünk, hogy Ön korrekt és teljes információk birtokában egy igazán jó döntést hozzon, erre pedig néhány paraméter szűkszavú felsorolása, megfejelve egy árral bizony ritkán alkalmas. Mi azt szeretnénk, ha pontosan tudná, mire számíthat a kisteherautó bérlés során. Kérjük, figyelmesen olvassa át az ajánlatot és amennyiben kérdése merül fel a bérléssel vagy a kapott szöveg tartalmával kapcsolatban, keresse meg az ajánlatot adó kollégánkat válasz-emailben vagy telefonon!

3. MIUTÁN MEGHOZTA DÖNTÉSÉT, KÜLDJE EL A MEGRENDELÉST!

Amennyiben a kapott árajánlat(ok) alapján úgy döntött, hogy bennünket választ (köszönjük bizalmát!), küldje el emailben a megrendelését! Az árajánlatban részletesen leírtuk, hogy milyen adatokra van szükségünk a bérleti szerződés, illetve a számla elkészítéséhez. Kérjük, hogy a minél gyorsabb ügyintézés érdekében az ajánlatban kért adattartalommal küldje el a megrendelést!

A bérlésről minden esetben bérleti szerződés készül, amit szokásosan az autó átvételekor írunk alá. Amennyiben a bérleti szerződés szövegét előzetesen szeretné átolvasni és értelmezni, kérjük jelezze és átküldjük Önnek emailben (akár a tényleges megrendelés előtt is)!

 

4. A MEGRENDELÉS BEFOGADÁSA, VISSZAIGAZOLÁSA

A megrendelésére válaszul egy részletes visszaigazolást küldünk, benne a további tudnivalókkal. Amennyiben a kisteherautó bérlés aznap aktuális, a visszaigazolás után már jöhet is az autóért. A helyszínen (telephelyünkön) készpénzzel, vagy bankkártyával fizethet.

Ha a bérlést egy későbbi időpontra tervezi, a kiválasztott autót le kell foglalnia! Az előleg befizetése érvényesíti a megrendelését. Ilyenkor egy díjbekérőt (pro forma számlát) küldünk, amit kényelmesen, átutalással rendezhet, de akár bankfiókban is befizetheti készpénzben, ha az az alkalmasabb Önnek (számlavezető bankunk a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.)

Az előleg kézhezvételéről szintén küldünk egy visszaigazolást és az előlegszámlát elektronikus formában (az autó átadása során kinyomtatva is átveheti). A megrendelést ezzel sikerrel érvényesítette, az autót lefoglaljuk Önnek. 

5. AZ AUTÓ ÁTADÁSA/ÁTVÉTELE: A BÉRLÉS MEGKEZDÉSE

A bérlés napján az autót telephelyünkön (1095 Budapest, Soroksári út 94-96., főbejárat: Hentes u. 2.) veheti át. *

A kisteherautót együtt tüzetesen átnézzük és a kilométeróra állását, a tisztaságot, az üzemanyag feltankolt állapotát, valamint az esetlegesen a járművön talált sérüléseket egy állapotlapon rögzítjük. Ekkor kerül sor a bérleti szerződés kölcsönös aláírására is, az állapotlap pedig a bérleti szerződés melléklete lesz.

Ezen a ponton kerül sor a bérlettel kapcsolatos pénzügyi tételek, a bérleti díj és az óvadék (kaució) átadására. Természetesen, ha korábban ezeket átutalással rendezte, akkor a helyszínen erre a lépésre már nem lesz szükség.

Kollégánk az átvizsgálás során fotókat készít az autóról, javasoljuk, hogy Ön is járjon el hasonlóképpen! Mielőtt elindulna a kisteherautóval, mindent megmutatunk és beállítunk annak érdekében, hogy a lehető legkényelmesebben autózhasson a bérlés során. Bérlőink számára a kibérelt típus teljes felhasználói kézikönyvét elérhetővé tesszük elektronikus formában (pdf), amelyből a legapróbb részletig tájékozódhat az autó működtetésével kapcsolatban.

* A megrendelés során (külön költség felszámítása mellett) kérhet kiszállítást is, ekkor a kisteherautót otthona közelében, vagy telephelyén adjuk át.

Hol talál meg bennünket?

A legjobb helyen vagyunk! A Soroksári úton Észak felé percek alatt elérhető Csepel, a Rákóczi hídon áthajtva pedig az M1, M6, M7 autópályák, valamint az 1-es, 6-os és 7-es főutak. A pesti rakparton, vagy a Könyves Kálmán / Hungária körúton haladva gyorsan elérhető a belváros, az M5, és az M3 autópálya, az M2 autóút, vagy akár Óbuda. Dél felé karnyújtásnyira található a XXIII. kerület, a Gubacsi híd, illetve a Helsinki út / Ócsai úton át az M0 körgyűrű.

NEO Rent | Újszerű Ford Transit kisteherautók bérbeadása igényes Ügyfeleknek a Lurdy Ház, a Rákóczi (Lágymányosi) híd, a Határ út és a csepeli lehajtó közelében.

Telephelyünk címe: 1095 Budapest, Soroksári út 158/C (volt FÉG fegyvergyár területén)